Termékek

Alumínium redőny

Az alumínium redőny a kérdéses árnyékoló egyik legmasszívabb és legtartósabb típusa, amely alapanyagából kifolyólag garantáltan éveken, sőt évtizedeken keresztül képes ellátni a feladatát – legyen szó árnyékolásról, hőszigetelésről, vagy éppen otthonunk biztonságáról.

Az alumínium redőny előnyei:
 • kimagasló tartósság;
 • masszív megjelenés;
 • nagyfokú színezhetőség;
 • tökéletes árnyékolás elérhető áron;
 • teljes fényzárás;
 • extra hőszigetelés télen és nyáron;
 • motorizálhatóság;
 • szenzorok révén automatizált működtetés;
 • széles méretkínálat;
 • szúnyoghálóval való kombinálhatóság;
 • kimagasló védelem az illetéktelen behatolókkal szemben.

Az alumínium redőnynek kétféle típusát különíthetjük el egymástól, ezáltal a vakolható tokos, és a külső tokos változatokat. A külső tokos alumínium redőny előnye, hogy szint bármilyen nyílászáróra és bármikor könnyedén felszerelhető utólag is, míg a vakolható tokos redőnyöket kizárólag építkezéskor, felújításkor vagy külső hőszigetelés készítésekor építhetjük be, ellenben sokkal diszkrétebb, szebb és elegánsabb megjelenést garantálnak hiszen tokszerkezetük a falba süllyeszthető.

Az alumínium redőnyöket szinte bármilyen nyílászáróra fel lehet szerelni, így a közhiedelemmel ellentétben nemcsak alumínium tokos ablakokon, hanem műanyag-, sőt fatokos nyílászárókon is alkalmazhatók, hovatovább nagyon jól is mutatnak. Ez annak köszönhető, hogy az alumínium redőnyök kiválóan színezhetők, és többféle árnyalatban, illetve akár famintázattal is kérhetők. Az alumínium redőny létjogosultságát leginkább az adja, hogy elérhető áron kínál elképesztő tartósságot és biztonságot, hiszen nemcsak a szerkezet, a redőnypalást tekintetében is többnyire könnyűfémről beszélünk, ami ezen felül a biztonság terén is kimagasló lehetőségeket vonultat fel – pláne egy feltolást gátló szerkezettel kiegészítve. Használata egyébiránt bármilyen nyílászárón megvalósulhat, kisebb és nagyobb ablakok mellett akár ajtókon is, melyeken nemcsak árnyékolási feladatokat láthat el, hanem a biztonságot és a hőszigetelést is megnöveli.

Vásárlás előtt ügyeljünk arra, hogy az alumínium redőnyökből sem szabad megvenni a legolcsóbb típusokat abban az esetben, ha például mindennapi használatra, és nem egy hétvégi házra szánjuk. Lényeges mindemellett előre tájékozódni a motorizációs lehetőségekről, valamint arról is, hogy nyílászárónkon van-e elegendő hely egy ilyen árnyékoló felszereléséhez. Érdemes alaposan körbejárni továbbá, hogy megtaláljuk azt a forgalmazót és/vagy kivitelezőt, aki megfelelő portfóliót, tapasztalatot és garanciát tud felmutatni a témában. Lényeges még mindemellett, hogy méretvétel esetén mindig legyünk pontosak, és minden nyílászáró esetében oldalanként legalább három méretvétel történjen.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel