Termékek

Napellenző javítás

A napellenző egy közkedvelt külső árnyékoló, amely ideális kinti helyiségek, főként erkélyek, teraszok és kiülők fölé abban az esetben, ha szeretnénk a legnagyobb melegben is kellemes árnyékban élvezni a nyarat. Méretüket és működésüket tekintve rengeteg napellenzőtípust elkülöníthetünk egymástól, azonban típushibáik ennek ellenére is teljesen általánosak és egységesek, legtöbb problémájuk viszont nagyon könnyen és olcsón javítható.

A napellenző típushibái

A napellenzők leggyakoribb és legáltalánosabb típushibája az árnyékoló legtöbb viszontagságnak kitett részéhez, avagy magát az árnyékot adó vászonhoz köthető. Bár vannak gyártótól függően tartósabb és kevésbé tartósabb vásznak, azonban a Nap káros UV sugarai, az eső, a szél, valamint a hideg és a meleg állandó váltakozása min-mind olyan tényezők, amelyek a legerősebb szövetanyagot is hajlamosak elgyengíteni, aminek hatására csökkenhet árnyékolási tulajdonsága, idővel pedig elszakadhat. Persze a napellenző ponyvája újkorában is megsérülhet, ha tulajdonosai nem gondoskodnak a védelméről, így egy nagyobb jégverés vagy egy komolyabb vihar igencsak komoly kárt okozhatnak benne.

A napellenzők kapcsán igazi típushibáról egyébiránt nem beszélhetünk, ellenben mivel egy mechanikus, rendszeresen mozgatott szerkezetről van szó, ezért mozgó alkatrészei értelemszerűen hajlamosabbak a meghibásodásra. A leggyakoribb probléma a hajtóműhez kapcsolódik, de az egyébként erős alumíniumból készült napellenzőkarok cseréje is indokolt lehet bizonyos esetekben.

Mikor van szükség ponyvacserére?

Habár vannak esetek, amikor egy napellenző ponyvájának a cseréje egyértelmű – például kihasadás esetén –, de normál üzemeltetés mellett előfordulhat, hogy a vászon éveken keresztül szolgálja kényelmünket. Ilyenkor ponyvacserére jellemzően akkor kerülhet sor, ha a szövet túlságosan elkopott, nem tudja megfelelő mértékben szűrni a napfényt, esetleg annyira bekoszolódott, hogy képtelen tisztítani önmagát, esetleg már penészesedik. Csere indokolt mindemellett abban az esetben is, ha otthonunk homlokzatát átszínezték, és a ponyva színe nagyon eltér tőle, míg cégeknél reklámponyva esetén logóváltáskor, esetleg arculatmódosításkor kerülhet rá sor.

Ami lényeges, hogy ponyvacserekor a napellenző keretszerkezetét nincs szükség kidobni, bőven elegendő mindössze új ponyvát húzni rá, ami szakemberek számára alig tart tovább 1-2 óránál, méghozzá a mozgószerkezet általános ellenőrzésével és karbantartásával együtt, amit érdeme szintén alkalmazni ilyen esetben.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel