Termékek

Redőny javítás

Bár körültekintő és kímélő használat, valamint szakszerű szerelés mellett egy redőny élettartama évtizedekben is mérhető, azonban a mozgó alkatrészek miatt gyakran előfordulhat kisebb-nagyobb meghibásodás, amelyek jelentős többsége szerencsére nagyon könnyen orvosolható. Hogy milyen hibákkal kell számolnunk egy redőny esetében, azt az alábbiakban vettük sorra.

A mozgó szerkezet és a redőnypalást hibái

Egy redőny javítására nagyon gyakran azért van szükség, mert az árnyékolót mozgató szerkezet elkopik vagy eltörik. Ez nem meglepő annak fényében, hogy napjában többször is jelentős tömeg mozdul meg a szerkezet által, amely több alkatrészből tevődik össze, és mivel ezek gyakran csak műanyagból készülnek, ezért hajlamosak a deformálódásra, a kopásra és a törésre is. Amennyiben ilyesmit tapasztalunk, a hibás alkatrészek a legtöbb esetben könnyen cserélhetők, egy sokat látott, illetve tapasztalt szakember alig pár perc alatt megtalálja és orvosolja a hiba forrását hogy a redőny újra működőképes legyen.

A mozgatást végző szerkezet mellett gyakori eset, hogy a redőnypalást sérül, hiszen főként a silányabb minőségű műanyag lécek nagyon könnyen kilyukadnak vagy megrepednek. Legyen szó egy kisebb jégverésről, esetleg úthoz közeli nyílászárók esetén kavicsfelverődésről, a lécek könnyedén sérülhetnek, és bár ezek a legtöbb esetben csak esztétikai problémák, de előfordulhatnak az árnyékolás minőségét, esetleg a redőny működését befolyásoló hibák is. Ilyen esetben a sérült redőnylécek a legtöbbször könnyen és gyorsan kicserélhetők, hiszen nem kell a teljes palástból újat vásárolnunk ahhoz, hogy árnyékolónk visszanyerje régi funkcióját.

A leggyakoribb redőnyprobléma

A redőny javításra a legtöbb esetben akkor van szükség, amikor az árnyékoló mozgatását végző gurtni meghibásodik, illetve tönkremegy. Szerencsére amilyen gyakori a probléma, olyan kedvező áron lehet javítani – legalábbis a teljes redőny értékéhez viszonyítva. A gurtni meghibásodásának gyakoriságát az okozza, hogy egyrészt a redőny legnagyobb munkát végző, és legnagyobb terhét elviselő alkatrésze, másrészt pedig a leggyengébb láncszeme is, ami bár rendszerint erősített szövetből készül, de még így is gyengébb, mint bármelyik műanyag. Éppen emiatt a megfelelően felszerelt gurtni is hajlamos a kopásra, valamint arra, hogy szélei elvássanak, elszakadjanak, amivel a redőnypalást mozgatása először csak akadozottá válik, majd teljesen ellehetetlenül.

A gurtni tartósságát csökkentheti, ha a redőnyt rosszul, vagy hanyagul építették be, de rendszerint minden ebből fakadó probléma orvosolható utólag a gurtni cseréjével, amely egy gyakorlott és tapasztat szakember számára alig vesz igénybe több időt, mint néhány perc.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel