Termékek

Redőny

A redőny korunk legnépszerűbb árnyékolástechnikai megoldása, amely évtizedek óta rengeteget fejlődött, és számtalan átalakuláson esett át annak érdekében, hogy ma a leghatékonyabb formában tudjon hozzájárulni otthonunk hőmérsékletének szabályozásához és védelméhez.

A redőny előnyei:
  • 100 százalékos fényzárást biztosít;
  • elérhető áron kínál tökéletes árnyékolást;
  • szinte bármilyen színben és árnyalatban kapható;
  • könnyen működtethető;
  • rendkívül tartós kialakítás;
  • motorizálással könnyíthető a működtetés;
  • szenzorokkal automatizálható is a működtetés;
  • szinte bármekkora méretben elérhető;
  • segíti otthonunk hőszigetelését télen-nyáron;
  • szúnyoghálóval is kombinálható.

A redőnynek számtalan típusát elkülöníthetjük egymástól, noha kinézetükben és működési elvükben jelentős különbségeket nem vonultatnak fel. Alapesetben megkülönböztethetünk műanyag- és alumínium redőnyöket, melyek közül előbbiek olcsóbbak és népszerűbbek, utóbbiak pedig masszívabbak és biztonságosabbak. Mindkét redőnyfajtának vannak további altípusai, ezáltal beszélhetünk a bárhol alkalmazható külső tokos redőnyről, a tökéletes megjelenés magasiskoláját bemutató vakolható tokos redőnyről, a gombnyomásra üzemeltethető motoros redőnyről, valamint az érzékelőkkel automatizálható okos redőnyről is.

 

Beszéljünk akár műanyag-, akár alumínium redőnyökről, népszerűségük egyik alapját az adja, hogy felhasználási lehetőségük rendkívül széles. Bár alapesetben főként ablakokra szokták szerelni, de más nyílászárókon, így akár erkélyajtókon is alkalmazható. Nyilván van minimum és maximum határa is a méret tekintetében, ellenben a redőnyök nagyszerűen alkalmazhatóak kisebb méretű ablakokon, de akár nagyobb üvegfelületeken is abban az esetben, ha szeretnénk tökéletes fényzárást elérni, hiszen ez a típusú árnyékoló egyedülálló módon akár 100 százalékban is képes megszűrni a kintről beáramló fény mértékét. A redőnyök mindemellett nagyon jól szabályozhatóak a fényerő tekintetében, miközben a műanyagból és az alumíniumból készült típusok is nagy szerepet játszanak télen és nyáron a hőszigetelésben, amivel magasabb szintre emelhető otthonunk hőszabályozása, illetve csökkenthető a rezsiköltség. Ezen túlmenően a redőnyök színezhetők, így nemcsak fehér, vagy fémes szürke, hanem szinte bármilyen árnyalatban, akár még faerezettel is kérhetők.

Ha biztosak vagyunk abban, hogy redőnyt szeretnénk vásárolni nyílászáróinkra, akkor mindig alaposan gondoljuk meg pro és kontra, hogy műanyag- vagy alumínium árnyékolót szeretnénk-e magunknak, ami mellett a motorizációról és az automatizálásról egyaránt fontos időben dönteni, mert utóbbi esetekben szükséges áramot húzni a nyílászáró közelébe a beüzemeléshez. Ezen felül érdemes előre megvizsgálni, hogy elfér-e nyílászárónkon a lamella vezetésére szolgáló sín, a mozgatáshoz szükséges szerkezet, és ha csak rendeljük a terméket, gondosan ügyeljünk a méret levételére, amit minden oldalról legalább három helyen tegyünk meg. Fontos mindemellett jó forgalmazót és kivitelezőt választani, ügyelve a garanciára, a tapasztalatra, illetve természetesen az eddigi munkák minőségére is.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel