Termékek

Vakolható tokos redőny

A vakolható tokos redőny – beszéljünk akár alumíniumból, akár műanyagból készült típusról – tökéletes alternatíva abban az esetben, ha szeretnénk egy olyan külső árnyékolót nyílászáróinkra, amelynek tokozása teljesen elrejthető a falban a makulátlan összkép és a diszkré megvalósítás érdekében.

A vakolható tokos redőny előnyei:
 • tokszerkezete teljes egészében falba süllyeszthető;
 • diszkrét és elegáns megjelenést biztosít a nyílászárók számára;
 • fényzárása maximális;
 • elérhető ára mellett kiváló árnyékolást biztosít;
 • kialakítása rendkívül tartós;
 • működtetése könnyed;
 • motorizálhatósága egyszerű;
 • beépíthető érzékelőkkel működése automatizálható is;
 • bármilyen színben megvásárolható;
 • elősegíti otthonunk hőszigetelését bármelyik évszakban;
 • kombinálható szúnyoghálóval.

A vakolható tokos redőnyt a legtöbbször olyan esetekben alkalmazzák, amikor egyrészt egy ház megjelenése mindennél fontosabb, másrészt pedig lehetőség van arra, hogy a tokszerkezet eltüntethető legyen a homlokzatban. Erre normál esetben csak minimális bontás mellett van lehetőség, éppen ezért a vakolható tokos redőnyt csak olyan esetben ajánlják, amikor egy új építésű, még külső pucolás előtt álló ház nyílászáróit látják el árnyékolóval, vagy a kérdéses otthon éppen külső hőszigetelés előtt áll, lévén mindkét esetben könnyedén eltüntethető és diszkrétté tehető a tokszerkezet. A vakolható tokos redőny ezt leszámítva szinte bármilyen nyílászáró esetében alkalmazható, ezáltal fa-, műanyag- vagy alumínium tokos ablakokon, illetve ajtókon egyaránt, a lényeg mindössze annyi, hogy a tokozásnak legyen elég helye. Bár a laikusok gyakran megkérdőjelezik a vakolható tokos redőny létjogosultságát, azonban ha egy lakóház esetében lehetőség van rá, akkor a tulajdonosok rendszerint mindig ezt választják, mert sokkal masszívabb, biztonságosabb, magasabb hatásfokkal rendelkezik az árnyékolás és a hőszigetelés terén is, megjelenése pedig össze sem hasonlítható a külső tokos megoldásokkal, hiszen a szerkezet ebben az esetben teljes mértékben a falba süllyesztett.

Amennyiben vakolható tokos redőny vásárlása előtt állunk, az első és legfontosabb dolgunk az legyen, hogy egy szakértővel felméretjük nyílászáróinkat, illetve ablakréseinket. Ez azért nagyon fontos, mert a vakolható tokos redőnyöknek nagyobb helyigényük van, mint a külső tokos változatoknak, ezért normál esetben bontás nélkül szinte sehol nem alkalmazhatók. Ezzel kapcsolatban is nagyon fontos a vásárlás előtt minden részletet megérdeklődni, hiszen akár külső szigetelése, akár homlokzat vakolása előtt kerül beépítésre a redőny, a munkálatokat végző szakemberekkel mindig fontos lesz egyeztetni előre.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel