Termékek

Motoros redőny

A motoros redőny egy motorizált szerkezettel ellátott külső árnyékoló, aminek jóvoltából lehetőségünk nyílik gurtnik helyett gombnyomásra vezérelni a redőnypalást működését, legyen szó akár hagyományos kapcsolóról, akár távirányítós működtetésről.

A motoros redőny előnyei:
  • kényelmes működtetés akár távirányítóval is;
  • programozhatóság és automatizálás;
  • jobb hőszigetelés és nagyobb biztonság;
  • maximális fényzárás;
  • bármilyen színben és árnyalatban kapható;
  • szúnyoghálóval is kombinálható;
  • tartós kialakítással rendelkezik.

A motoros redőny legnagyobb előnye határozottan a kényelem, hiszen egy ilyen átalakítást követően rendkívül egyszerűen, távirányítós kivitelezés esetén akár a kanapé kényelméből is lehetőségünk nyílik felhúzni, vagy leereszteni a palástot. A motorizáció létjogosultságát tovább növeli mindemellett, hogy rendszerint nemcsak gombnyomással való működtetés, hanem más egyéb extrák is járnak vele, így a programozhatóságnak köszönhetően akár automatizálhatjuk is az árnyékoló működését. Lehetőségünk nyílik például beállítani, hogy minden reggel, ébredésünk után a redőny automatikusan feltekercselje magát, este pedig a meghatározott időpontban vissza leengedjen, ezáltal nekünk arra sem lesz gondunk, hogy megnyomjuk a működéshez szükséges gombokat. Ezzel a módszerrel egyébiránt nemcsak csökkenthetjük lakásunk rezsiköltségét abban az időszakban is, ha nem vagyunk otthon – lévén köztudott, hogy a redőny hozzájárul a hőszabályozásához –, hanem mindezen felül a biztonság tekintetében sem elhanyagolható a hatása. Egy magától leengedő redőny például még abban az esetben is emberi jelenlétet sejtet, ha egyébként a házban napok óta senki sem tartózkodott, ezáltal könnyen be lehet csapni vele az esetleges illetéktelen behatolókat.

Amennyiben motoros redőny vásárlása előtt állunk, a legáltalánosabb formai- és méretbeli követelmények mellett a legfontosabb dolog, amire oda kell figyelnünk, az határozottan a redőny motorjának áramellátása. Lényeges ugyanis, hogy az ablaknyílás jobb vagy bal felső sarka mellett legyen valamiféle áramforrás, és mivel a háztartások 99 százalékában egyetlen ablaknyílást sem készítettek fel egy esetleges redőny-motorizációra, ezért ezt fontos utólag elvégezni, ami mindig véséssel és bontással jár. Magyarán egy motoros redőny felszerelését próbáljuk meg belső felújítással, festéssel egybekötve időzíteni, hogy a villanyszerelési munkák nyomait el tudjuk tüntetni. Minden más tekintetben egy motoros redőny azonban a méret és a kinézet terén egyaránt ugyanolyan, mint a hagyományos változatok.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel