Termékek

Napellenző

A napellenző az egyik legjobb külső árnyékoló abban az esetben, ha szeretnénk hatékonyan és tartósan lefedni, illetve megvédeni a káros napsugaraktól egy nagyobb teraszt, erkélyt vagy kiülőt, méghozzá egy esztétikus, hovatovább otthonunk homlokzatának színéhez igazodó vásznas szerkezettel.

A napellenző előnyei:
  • a legmelegebb időszakokban is kellemes árnyékot ad;
  • nagyobb kiülők és teraszok egyaránt árnyékolhatók vele;
  • nyílászáró fölé helyezve a belső helyiségek hőszabályozásához is hozzájárul;
  • színében otthonunkhoz igazítható;
  • könnyen működtethető és motorizálható is;
  • szenzorokkal automatizálható a mozgása;
  • rendkívül tartós kialakításának hála ellenáll a szélnek, az esőnek és az UV- sugárzásnak.

A napellenző korunk egyik legnépszerűbb külső árnyékolója, ami nem véletlen, hiszen egy családi ház kültéri helyiségeinek árnyékolásakor alig van más alternatívánk, ami mellé elérhető ár, valamint egy rendkívül tartós szerkezet társul, mely ráadásul otthonunkhoz illeszkedő színekben is kérhető, ezáltal nemcsak kiegészíti, hanem képes öltöztetni is lakásunkat. A napellenzők leginkább annak köszönhetik tartósságukat, hogy egy erősített alumínium vázszerkezettel rendelkeznek, ami mellett ponyvájuk is szívós, az UV-sugárzásnak kitűnően ellenálló anyagból készül, ami a vizet és a szennyeződéseket egyaránt kitűnően taszítja, ezáltal az öntisztuló folyamatok révén védett még a penészesedéstől is. A napellenző előnye, hogy nyílászárók fölé szerelve képesek árnyékolni az ablakokat és az ajtókat is, aminek jóvoltából a lakás hőszabályozását egyaránt elősegíthetjük, hiszen a napsugarak nem hatolnak be a helyiségekbe, és a belső hőmérséklet sokkal elviselhetőbbé válik, miközben a teraszon vagy az erkélyen ülve is kellemes árnyékban élvezhetjük a nyár legmelegebb időszakait.

Mielőtt napellenzőt vásárolnánk, fontos tudni, hogy az ilyen típusú árnyékolók nagy helyigénnyel rendelkeznek, így csak olyan nyílászárók fölé szerelhetők, illetve olyan homlokzatokon alkalmazhatók, amelyekre biztonsággal felfúrhatók. Mindezen felül a napellenzőket alkalmazhatjuk kisebb és nagyobb helyiségek árnyékolására is annak függvényében, hogy mennyire eresztjük ki őket. Mozgatásuk történhet kézi erővel, egy speciális kurbli segítségével, és bár nagy erőkifejtést nem igényel ez a folyamat, ellenben igény szerint nagyon könnyen motorizálhatók, amihez fontos lesz legalább külső kábelcsatornán keresztül áramot vezetni a rögzítéshez. A napellenzőket ezen felül nagyon sokféle színben lehet kapni – ponyvájuk akár reklámcélokra is felhasználó vendéglátó egységek teraszhelyiségein –, de alumíniumszerkezetük szintén színeztethető, ezáltal maximálisan hozzáigazítható otthonunk külső árnyalatához a maximális harmónia reményében. Fontos, hogy napellenzőt csak és kizárólag szakértőktől vásároljunk, és a felszerelést is bízzuk szakemberekre, hiszen mind a rögzítés, mind dőlésszögének beállítása pontos körültekintést igényel.

 

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel