Termékek

Szalagfüggöny

A szalagfüggöny egy olyan speciális és közkedvelt belső árnyékoló, amely a hagyományos csipke- és sötétítőfüggönyök előnyeit képes egyesíteni a zsaluziák sajátosságaival, aminek az eredménye egy rendkívül sokoldalú és hatékony kiegészítő lett, mely nemcsak nyílászáróinkat, hanem otthonainkat is képes felöltöztetni.

A szalagfüggöny előnyei:
  • kiváló ár-érték arány;
  • nagyszerű árnyékolás;
  • számtalan színben kapható;
  • otthonosabbá tesz bármilyen helyiséget;
  • nagyobb nyílászárókon is alkalmazható;
  • távol tartja otthonunktól a kíváncsi tekinteteket.

A szalagfüggöny egy időben leginkább orvosi rendelőkben és hivatalokban volt közkedvelt választás, hiszen alacsony ára mellett nagy előnye a kiváló fényszabályozás, a belátás elleni biztonság, valamint többek között a könnyed tisztíthatóság is. Manapság azonban lakóházakban is egyre többször felbukkan, ami nemcsak gyakran emlegetett jó ár-érték arányának köszönhető, hanem annak is, hogy könnyebb tisztán tartani, mint egy függönyt, hovatovább szinte bármilyen színben kérhető, ezáltal sokkal otthonosabbá tehető vele bármelyik nyílászárónk és helyiségünk is. Ezen felül a szalagfüggöny nagyon egyszerűen működtethető, könnyedén motorizálható – amivel gombnyomásra húzhatjuk el, illetve változtathatjuk a lamellák dőlésszögét –, de a legtöbben mégis inkább azért döntenek mellette, mert a lamellás árnyékolókhoz hasonlóan páratlanul jól szabályozható vele az otthonunkba beeső fény mértéke. A szalagfüggöny lamelláit ugyanis nagyon egyszerűen lehet állítani, így a teljes árnyékolástól kezdve a szolid fényszűrésig bármit elérhetünk vele annak függvényében, hogy mire van szükségünk az adott helyiségben. Sőt mi több, ez a típusú belső árnyékoló akár kiemelten nagy nyílászáróknál is alkalmazható, ezáltal több ajtónyi üvegfelületet egyaránt könnyedén lezárhatunk vele.

Mielőtt szalagfüggönyt vásárolnánk magunknak, nagyon fontos figyelembe venni, hogy egy redőnyhöz viszonyítva nem várhatunk tőle maximális fényzárást. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy bár kitűnően megszűri a napsugarakat, a kellemetlen meleget is képes távol tartani otthonunktól, ellenben még a legsötétebb színek sem tudnak olyan, mondhatni hermetikus fényzárást garantálni, mint egy redőny. Hatékonysága nyilván ezt leszámítva is megkérdőjelezhetetlen, egy profi árnyékolóról beszélünk, ami azon túl, hogy ellátja a feladatát, teljesen elhúzott állapotában tökéletesen távol tartja otthonunktól a kíváncsi tekinteteket nappal és éjszaka egyaránt. A szalagfüggöny kapcsán érdemes figyelembe venni, hogy tartóját és sínszerkezetét rendszerint a plafonra szerelik – természetesen homlokzatra egyaránt rögzíthető –, és amennyiben motorizálást is igényelünk, akkor ahhoz elengedhetetlen lesz áramforrást vezetnünk a rögzítéshez, ami minden esetben kisebb bontással, de külső kábelcsatorna esetén is legalább fúrással-faragással jár.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel