Termékek

Okos redőny

Az okos redőnyök olyan külső árnyékolók, amelyek motorizált szerkezetük és kiegészítő érzékelőik révén képesek az automatikus működésre, így a beállításoknak megfelelően együttműködhetnek a ház többi okos rendszerével, ezáltal vihar vagy hideg esetén például maguktól leereszkednek, hajnalban automatikusan beengedik a napfényt és így tovább.

Az okos redőny előnyei:
  • intelligensen illeszkedik a ház okos rendszereihez;
  • kiegészíti a fűtést és más árnyékolókat;
  • biztonságot garantál otthonunknak és nyílászáróinknak;
  • távolról is működtethető;
  • dinamikusan igazodik időjáráshoz, fényhez és hőmérséklethez;
  • beállítások függvényében tökéletesen hozzáilleszthető életmódunkhoz;
  • gombnyomásra üzemeltethető – akár távirányítóval is;
  • száz százalékos fényzárást garantál;
  • maximális tartóssága miatt hosszú távú befektetés;
  • bármilyen színben kérhető.

 

Az okos redőnyök rengeteg háztartásban az első lépést jelentik az okos házak felé vezető rögös úton, hiszen egy fűtéshez mérten többen fektetnek bizalmat egy árnyékoló automatizálásába, ami nemcsak olcsóbb, hanem kevésbé kockázatosabb megoldás is, lévén a legrosszabb esetben az árnyékoló nem ereszt le, vagy nem tekercseli fel magát, de más probléma nem történhet. Természetesen az okos redőnyökhöz használt kiegészítők, ezáltal felszerelések és szenzorok tekintetében kizárólag a legjobb minőségű darabok kerülhetnek forgalomba, így megfelelő szerelés esetén nem kell ilyesmitől tartanunk. Az okos redőnyök egyébiránt nemcsak rendkívül kényelmes alternatívák a hagyományos típusokhoz képest, hanem hatékonyabbak is. Bár nyilván nem árnyékolnak jobban, mint kézzel üzemeltethető társaik, ellenben érzékelőiknek hála képesek például igazodni az időjáráshoz vagy a fényviszonyokhoz, ami rengeteg esetben magasabb komfortérzetet és jelentős mértékű spórolást eredményezhet. Példának okáért nagy szélben, vagy vihar esetén a beállításoknak megfelelően a redőny automatikusan leereszkedik akkor is, ha nem tartózkodunk otthon, ezáltal megvédi nyílászáróinkat a sérülésektől. Ha nagy meleg van odakint, esetleg éppen besüt a szobába a Nap a legmelegebb órákban, és mi nem húztuk le a redőnyt, az érzékelővel felszerelt okos redőny ezt is megteszi helyettünk, így kellemesebb hőmérsékletű lakásba érünk haza, ahol sokkal rövidebb ideig kell üzemeltetnünk a klímát, amivel még spórolunk is. Természetesen mindez csak a jéghegy csúcsa, az okos redőnyök a kényelem és az automatizált működés mellett rengeteg más esetben is a hasznunkra válhatnak, ezáltal akár otthonunk biztonságának védelmében egyaránt komoly szerepet játszhatnak.

Egy okos redőny vásárlása előtt nagyon fontos, hogy pontosan tudakozódjunk a szerkezet felszerelhetőségéről, valamint a hozzá kapcsolódó szenzorok elhelyezhetőségéről. Mivel nem csak egy átlagos árnyékolóról beszélünk, ezért érdemes egy nagyobb villanyszerelési munkát is betervezni a felszereléshez, lévén a motorizáláshoz áramforrást kell elhúzni az ablaknyílás közelébe, de az érzékelőknek szintén szükségük van elektromos áramra, noha különféle külső megoldásokkal – takaró csövekkel – ezeket bontás nélkül is be lehet köttetni. Az okos redőnyök egyébiránt sem a méretüket, sem a tulajdonságaikat tekintve nem különböznek a hagyományos típusú árnyékolóktól, ezáltal sem a méretükkel, sem más tulajdonságukkal sem kell eltéréssel számolnunk.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel