Termékek

Zsaluzia

A zsaluzia egy kifejezetten modern külső árnyékoló, amely esztétikus megjelenése mellett nagyon könnyen kezelhető, elérhető ára és hatékonysága mellett pedig páratlan alapossággal szabályozható vele az otthonunkba beeső fény mértéke.

A zsaluzia előnyei:
  • tökéletes alternatívája a redőnynek;
  • páratlan fényszabályozást tesz lehetővé;
  • segít a nyílászárók, illetve lakásunk hőszigetelésében;
  • kiválóan színezhető, a homlokzat és a tok színéhez igazítható;
  • könnyedén motorizálható, de kézi erővel is egyszerűen működtethető;
  • kitűnő védelmet nyújt a kíváncsi tekintetek ellen nappal és éjszaka is;
  • tartós kialakításának hála nagyszerűen ellenáll az időjárásnak és a napsugárzásnak.

A zsaluzia kapcsán egyre többször hangzik el a kifejezés, hogy „a redőny alternatívája”, ami nem meglepő, hiszen a külső árnyékoló népszerűsége drasztikusan megnövekedett az elmúlt években. Ennek az egyik oka az, hogy elérhető ára mellett rendkívüli tartósságot garantál, lévén masszív alumíniumból készült anyaga nemcsak az extrém időjárási körülményeknek képes ellenállni, hanem az UV álló felületi kezelésnek hála lamellái a folyamatos napsütésben sem fakulnak meg. A zsaluzia bár nem olyan mértékben, mint egy redőny, ellenben teljesen zárt állapotában képes hozzájárulni otthonunk hőszigeteléséhez is, miközben az árnyékolástechnika világában páratlanul magas szintű fényszabályozást tesz lehetővé a lamellák állíthatóságával, és miközben akár teljes egészében kiszűrhetjük vele a betekintést, felhúzott állapotban maximális áttekinthetőséget garantál nyílászáróink számára. Választható belőle kézi erővel működtethető, kurblis változat, de könnyedén motorizálható is, aminek jóvoltából egyetlen gombnyomással működtethetjük akár a felhúzás és a leeresztés, akár a lamellák dőlésszögének állítását tekintve.

Amennyiben zsaluzia vásárlása előtt állunk, nagyon fontos kiemelni elsőként azt, hogy bár képes tökéletesen elfedni a nyílászárót, ezáltal megvédeni otthonunkat a kíváncsi tekintetektől, de olyan szintű fényzárást nem tud garantálni, mint egy redőny, ezáltal teljes sötétséget sem érhetünk el vele. Ez a tulajdonság a komfortérzetre természetesen már nincs hatással, ezáltal ugyanolyan hatékonyan tudja távol tartani otthonunktól a káros napsugarakat, mint bármelyik másik árnyékoló. Ezen felül érdemes új épület esetén a zsaluzia helyét jó előre kialakítani, ezáltal besüllyeszteni a homlokzat síkjába, amit így könnyedén eltakarhatunk majd egy vakolható, illetve színezhető kötényfallal, és mivel a lamellák egyaránt színezhetők, ezért tökéletesen hozzáilleszthetők a homlokzat árnyalatához. Amennyiben régi épületről van szó, tehát a zsaluzia később kerül felszerelésre, akkor fontos tudni, hogy az árnyékoló mindig egy külső védőlemezzel, illetve egy védőburkolattal kerül felszerelésre, ami nemcsak a megjelenés miatt fontos, hanem azért is, hogy a lamella-köteg elrejthető legyen. Lényeges azonban, hogy minden esetben – főleg méretezéskor és kiválasztáskor – szakember segítségét kérjük a folyamathoz, mert egy zsaluzia esetében számtalan dolgot figyelembe kell venni a megfelelő méret meghatározásakor.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel